Newbornshoot Leiden
Newbornshoot Leiden

Maeve - babyshoot

Laatst was ik bij Maeve voor een newborn shoot. Binnen 35 km zijn de reiskosten inbegrepen waardoor ik vaak voor een newbornshoot naar  Leiden, Den Haag of Rotterdam rij. Maeve was nog net geen 3 weekjes oud en ondanks dat zij een voeding had gehad, bleef ze heel helder. Ze wilde alles meemaken en vond mijn camera maar wat interessant. Nou ja het contrast van een donkere camera met het lichte raam waarschijnlijk 😛 In deze blog neem ik je mee tijdens deze baby fotoshoot.

Hoe bereid je jezelf voor?

In de aanloop naar de fotoshoot verstuur ik altijd tips en meer informatie over de newbornshoot. Zo kunnen jullie je goed voorbereiden en weten jullie wat je van de shoot kunt verwachten. Hier staat ook kledingadvies in, want kleding is heel bepalend voor de foto. Daarom heb ik een cliënt closet met jurken voor (aanstaande) moeders en voor baby’s. Het is ook belangrijk dat de baby op z’n gemak is, en dat is vaak na een voeding. Maeve had een voeding gehad voordat ik kwam en ze was daardoor heel relaxt. Ze kreeg een schone luier en kleertjes aan. Toen konden we beginnen.

Newbornshoot Leiden

Wat als mijn baby niet wil slapen? - newbornfotograaf

Het is geen probleem als een baby niet wil slapen, als hij/zij maar rustig is. Daarom is het fijn een newbornshoot binnen 2 a 3 weken in te plannen. Baby’s zijn dan nog rustig in hun bewegingen en slapen veel. Mave was dus ook wakker, maar wel rustig. Als dit niet het geval is, dan proberen we de rust terug te brengen met wat extra (gekolfde) voeding en/of een speentje. En dit lukt eigenlijk altijd. Ben je zelf toch wat gespannen doordat je baby zo onrustig is? Dan kan ik het wiegen/drinken geven ook even overnemen om zo de rust terug te krijgen.

Newbornshoot Leiden
Baby fotoshoot

Wat gebeurt er na de fotoshoot?

Na een baby fotoshoot vertel ik de ouders precies hoe het nu verder in z’n werk gaat. Ik ga thuis alle foto’s bekijken en voer een strenge selectie uit. Ik wil jullie namelijk een prachtige fotoshoot leveren, met alleen maar warme, intieme, mooie foto’s. Daarna bewerk ik alvast 1 foto volledig zodat jullie kunnen zien hoe de foto’s er na bewerking uit komen te zien. De overige foto’s geef ik alleen een basisbewerking. Jullie kunnen in jullie persoonlijk portaal kiezen welke foto’s jullie graag willen hebben. Die foto’s ga ik vervolgens voor jullie volledig bewerken en kan het genieten voor jullie beginnen!

Mama
Lieve woorden voor jullie

Lieve Maeve, wat ben jij een gezellig, rustig meisje. Ik ben heel benieuwd of dat over een paar jaar nog steeds zo is! Veel geluk samen met je ouders.