Newbornshoot Rotterdam
Newbornshoot Rotterdam

Hoe kies je jouw fotograaf? - baby fotoshoot

Als newborn fotograaf vind ik het fantastisch om met pasgeboren baby’s te werken tijdens een newbornshoot. Je wil natuurlijk dat jouw kleintje wordt vastgelegd op een manier die bij jullie past. In deze blog lees je meer over verschillende fotografiestijlen en waar jij op moet letten als je een newborn fotoshoot wilt boeken.

Wat typeert de newborn fotograaf?

Hoe jouw newbornshoot eruit komt te zien wordt bepaald door de fotograaf. Elke fotograaf heeft een eigen manier van werken en eigen stijl. En dat is maar goed ook, daardoor is er voor ieder wat wils. Fotografen onderscheiden zich op een aantal vlakken. Ten eerste is elke fotograaf als persoon anders en ook heel bepalend. Tijdens de fotoshoot is het belangrijk dat de sfeer prettig en comfortabel is. Dus de fotograaf moet qua persoon met jullie matchen. Daarnaast heeft elke fotograaf een eigen manier van werken. Dit moet ook bij je passen. De ene fotograaf is juist van het poseren, terwijl de andere fotograaf jullie fotografeert terwijl jullie je dagelijkse dingen doen. En als laatste is het licht- en kleurgebruik per fotograaf verschillend. Al deze elementen zorgen ervoor dat elke fotograaf zijn/haar eigen stijl heeft.

Fotograaf Gouda
Newbornshoot
Newbornshoot Rotterdam

Wat is belangrijk?

Als eerste is het belangrijk om erachter te komen welke stijl je aanspreekt. Is dat geposeerde newborn (in een gestylde setting met props) of juist lifestyle newbornshoot (in eigen omgeving in Rotterdam)? En hou je van een lichte, dromerige stijl of en warme, donkere stijl of zit het daartussenin? Als je daar antwoord op hebt, dan ben je al een heel eind. Als je geen idee hebt, dan kan je eens wat foto’s op pinterest verzamelen die je mooi vind. Zo kan je zien welke stijl daaruit naar voren komt.

Wil je alleen een newborn fotoshoot of ook een zwangerschapsshoot? Als je het beide wil doen, dan is het wel zo fijn dat de fotograaf in beide gespecialiseerd is. Alleen zo ben jij verzekerd van de mooiste reportage!

Newbornshoot Rotterdam

Hoe vind je jouw newbornfotograaf?

Het kan soms best lastig zijn om te bedenken waar je moet starten met zoeken voor jouw newbornshoot. Je kunt natuurlijk altijd even rondvragen in je kennissen- en vriendenkring. Dan kan direct de ervaringen horen. En anders is Google je beste vriend, toch? 😛 Google eens op newbornshoot + je woonplaats (of stad in de omgeving). Zo kom je ook nieuwe fotografen op het spoor. En als laatste kan social media niet ontbreken. Alle fotografen zitten tegenwoordig op social media, dus daar kan je ook zoeken op hashtag newbornshoot voor inspiratie. Bekijk de website van de fotograaf waarvan de foto’s jou aanspreken en voel of de manier van schrijven jou aanspreekt. Zo leer je de newborn fotograaf alvast kennen zonder elkaar ontmoet te hebben.

Newbornshoot Rotterdam