Newbornshoot Alphen aan den Rijn
Newbornshoot Alphen aan den Rijn

Newbornshoot thuis - newbornfotograaf

Als je zwanger bent wil je graag een newbornshoot boeken, maar waar begin je? Daarvoor is er 1 vraag misschien wel het meest belangrijk. Namelijk wil je graag een geposeerde newbornshoot of bijvoorbeeld een lifestyle newbornshoot? Bij een geposeerde newbornshoot is een kindje (meestal slapend) in een bepaalde houding gelegd en is de omgeving helemaal gedecoreerd. Waardoor dit vaak in een studio plaatsvind. Bij een lifestyle newbornshoot mag je zelf de locatie kiezen en wordt een baby niet in een bepaalde houding gelegd. Mijn babyshoots zijn een combinatie van beide.

Waar vindt de newbornshoot plaats?

Je mag dus zelf je locatie kiezen. Hierdoor wordt er meestal gekozen wordt voor lekker thuis of ergens in de natuur. Ik neem mooie dekentjes mee en wat babykleding, en dan kijk ik met jullie naar de beste plek om foto’s te maken. Bij jullie thuis kan dat in de slaapkamer zijn, maar ook in de babykamer of in de woonkamer. Dus fijn dat je gewoon in je eigen omgeving kan blijven. Zeker als je graag een newborn fotoshoot kort na de bevalling wilt inplannen.

Newbornshoot Alphen aan den Rijn
newbornshoot Alphen aan den Rijn
Newborn fotoshoot

Hoe gaat een lifestyle newbornshoot in z'n werk?

Bij baby Ido hebben we dus thuis afgesproken. Na een onverwachte keizersnede was dit extra fijn. Want reizen is dan geen pretje. Al snel zag ik dat de woonkamer de mooiste plek was, doordat er grote raampartijen waren. De kerstboom stond op en die gezellige lichtjes wilden de ouders graag op de achtergrond. Omdat geen enkel kindje hetzelfde is, neem ik dus uitgebreid de tijd voor de newborn shoot. En met mijn uitgebreide tips die je van tevoren ontvangt wordt elke shoot een fijne ervaring.

Gaan we ook poseren?

We wisselen tijdens de babyshoot af tussen foto’s van alleen jullie newborn en van jullie allemaal. Maar ook bijvoorbeeld met alleen mama of met alleen papa. Als er broers of zussen zijn, dan krijgen die natuurlijk ook hun moment samen. Ik heb een speelse werkwijze, waardoor jullie niet hoeven te gaan poseren. Dat lucht op hè? Door middel van kleine opdrachtjes en vragen kan ik jullie op een liefdevolle, intieme manier fotograferen. En dat wordt (met name door de mannen) zeer gewaardeerd. Zodra we alle momenten hebben vastgelegd is het weer tijd voor mij om mijn spullen te pakken en thuis snel aan de slag te gaan met jullie foto’s.

Newbornshoot
Lieve woorden voor jullie

Lieve Ido, wat kijk jij toch al wijs de wereld in. Volgens mij zit jij vol energie en heb jij heel veel zin om de wereld te gaan ontdekken. Ik wens je veel geluk toe samen met je papa en mama, maar dat komt volgens mij helemaal goed. Tot de volgende keer!